« Vissza
[2015. április 16.]

Megérkezett Debrecenbe a DKV új sínkarbantartó gépe

Debrecen – A vadonatúj berendezés többfunkciós, alkalmas a villamosok vontatására, a sínek tisztítására és a felső vezetékek javítására is.

Tavaly júniusban írta ki a pályázatot a debreceni önkormányzat és a DKV által közösen alkotott konzorcium a különlegesen felszerelt gép beszerzésére. A megbízást végül a Pappas Autó Magyarország Kereskedelmi és Szerviz Kft. nyerte több mint 144 millió forint értékben. A cég időben, április 14-én le is szállította a járművet Debrecenbe.

Megérkezett a csodagép Debrecenbe

Megérkezett a csodagép Debrecenbe

A Mercedes márkájú jármű környezetbarát, Euro6-os motorral működik, használható közúti és vasúti jármű üzemmódban is. Olyan tisztítóberendezéssel van felszerelve, mely révén képes eltávolítani a villamospálya sínvályújába lerakódott szennyeződéseket, amiket egy külön tartályba gyűjti. Hóekét is szereltek a gépre, mely ugyancsak vasúti és közúti üzemmódban alkalmas a hó eltolására.

A jármű arra is jó, hogy azzal a trolibusz- és villamos felső vezetékek javítását elvégezzék a szakemberek, ezt a kétszemélyes, maximum 11 méter magasba és 4 méter szélességben kinyújtható szerelőkosár segíti. A két darab vonórúddal és a hozzájuk tartozó csatlakozó elemekkel a DKV valamennyi villamosának vontatását és tolását is meg lehet oldani.

A beszállító garanciát vállalt a gépre, ha a forgalomba helyezéstől számítva 18 hónapon belül nem várt meghibásodás történik a járműben, azt orvosolja a cég, az adapterek és a cserefelépítmények üzemeltetési és karbantartási költségei pedig a DKV-nak kell viselnie.

Forrás: www.dehir.hu/debrecen/megerkezett-debrecenbe-a-dkv-uj-sinkarbantarto-gepe/2015/04/16/