« Vissza
[2015. szeptember 15.]

Nem visít majd többé: kenőanyaggal csendesítik a kettes villamost

Debrecen - Elkezdték a kenőberendezések telepítését a kettes villamos vonalán. Remélik, hogy megszűnik vagy csökken a csikorgás.

A sínhez közeli lakásokban lakók ugyanúgy hallják a villamos – ahogy  fogalmaznak: visítását, – mintha a pálya mellett állnának. Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak pihenni a zajtól. Van, aki azt mondja, csak akkor tud elaludni, ha elmegy az utolsó szerelvény.

Hamarosan "elnémulnak" a villamosok

Hamarosan "elnémulnak" a villamosok

A sínek mellett már azon dolgoznak, hogy csökkentsék a zajt. A sínkenő berendezéseket hétfőn kezdték telepíteni a 2-es villamosvonalon. Pongor Csaba, a DKV műszaki igazgatója a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elmondta: az eszköz kenőanyagot juttat a sínre. Ettől várják a megoldást.

- Körülbelül 20-25 centis lapka lesz beépítve a villamospálya szerkezetébe, közvetlenül a villamossín oldalára. Ez adagol kenőanyagot a kerék és a sín találkozásához – mondta el Pongor Csaba.

Öt ilyen berendezést telepítenek. A Károlyi Mihály utca megállóhely mellett kettőt, és egyet-egyet a Mikszáth Kálmán–Békessy Béla utca kereszteződésében, a Böszörményi út–Békessy Béla utca találkozásánál, illetve a Békessy Béla utca–Görgey utca kereszteződésében. A telepítés nem zavarja a villamosközlekedést, a szakemberek félreállnak, míg elmegy a jármű. A munkát előreláthatóan szeptember végére fejezik be.

Forrás: www.dehir.hu/debrecen/nem-visit-majd-tobbe-kenoanyaggal-csendesitik-a-kettes-villamost/2015/09/14/