« Vissza
[2015. augusztus 04.]

Tovább fejlesztik a 2-es villamos vonalán kirakott jegyautomatákat

Debrecen – Egy hónapja helyezett ki tíz jegykiadó automatát a DKV. A cég azt tervezi, hogy a jövőben új funkcióval is bővítik majd a gépeket.

A 2-es villamos vonalán tíz megállóban csaknem egy hónappal ezelőtt helyeztek el jegykiadó automatákat. Az utasok előszeretettel használják Szabóné Pataky Eszter azt mondta, hogy amióta üzemelnek az automaták, csak ezeket használja jegyvásárlásra.

Sokan az automatákból veszik meg a jegyüket

Sokan az automatákból veszik meg a jegyüket

- Bármikor vehetek jegyet, nem függök attól, hogy találok-e a közelben egy árusítóhelyet. Másrészt praktikus, mert amilyen pénzem van, papírpénzem, érmém vagy esetleg bankkártyám, bármelyikkel tudok fizetni. A harmadik előnye, hogy megkímélem magamat attól a bosszúságtól, hogy nincs jegyem, és jön az ellenőr. Én már nem futok elég gyorsan – jegyezte meg a végén viccesen Szabóné Pataky Eszter.

Az elmúlt hetekben több mint négy millió forint értékben vásároltak jegyeket és bérleteket az utasok az automatákból, a legtöbben a Kálvin téren található jegykiadót használják. Ez termelte a bevétel negyed részét.

- Több mint hatezer jegyet adtunk el ezalatt az egy hónap alatt és a bérletek is egyre nagyobb számban fogynak. Száz felett adtunk el tanulóbérletet, de tulajdonképpen minden típusú bérletszelvényből történt már vásárlás – tájékoztatott Hernádi Zoltán, a DKV Zrt. értékesítési igazgatója.

Az utasok számlát is kérhetnek a vásárlásról, ha előzetesen igényelnek ügyfélkódot az ügyfélszolgálaton. A DKV azt tervezi, hogy hamarosan új funkcióval is bővíti a jegykiadó automatákat. Az interneten is lehet majd előzetesen vásárolni és egy kód segítségével az automaták adják ki a kifizetett jegyeket, bérleteket.

Forrás: www.dehir.hu/debrecen/tobbet-tudnak-majd-a-2-es-villamos-vonalan-kirakott-automatak/2015/08/04/