« Vissza
[2014. október 09.]

Eldőlt, hogy ki szállítja majd a debreceni jegykiadó automatákat

Debrecen – A 2-es villamos tartalékkeretéből a tíz automata mellett egy különleges, sínen futó tehergépjárművet is vesz a város.

Egy villamospályán is közlekedni képes tehergépjármű és tíz új jegykiadó automata berendezés beszerzésére írt ki közbeszerzési pályázatot nyáron a debreceni önkormányzat. A két beruházást a 2-es villamos program tartalékkeretéből valósítja meg a város.

Fotó: Dehir-montázs

Fotó: Dehir-montázs

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a költségek legnagyobb részét, 90,75 százalékát uniós és állami forrásból, 9,25 százalékát saját forrásból fedezik majd. Most megjelent a tájékoztató a Közbeszerzési Értesítőben, eszerint a beruházások összértéke nettó 237 millió 632 ezer forint. A tehergépjárműre csak a budapesti Pappas Auto Magyarország Kft. adott ajánlatot, melyben nettó 144 millió 770 ezer forint szerepelt. Mivel ezt a beruházást előzetesen is körülbelül ilyen értékűre becsülték, az önkormányzat elfogadta a Pappas Auto pályázatát.

A tíz jegykiadó automata leszállítására két cég jelentkezett. A biatorbágyi AQUIS IT Services Kft. közel 93 millió forintért vállalta a munkát, a budapesti T-Systems Magyarország Zrt. viszont ennek ennek több mint a duplájáért, 199 millióért. Az önkormányzat természetesen az olcsóbb ajánlatot választotta, így az AQUIS lett a nyertes. A beruházás értékét egyébként előzetesen 150 millió forintra becsülték, így itt bő 50 millió forintos a megtakarítás.

Az eszközhordozó tehergépjárművel különböző pályakarbantartási munkálatokat tud majd elvégezni a DKV Zrt., így például a pálya tisztítását, seprését, hótolást, valamint a zöldpálya porszívózását, így tisztítva meg azt az avartól vagy szeméttől  is. Továbbá, mivel a teherjármű kosaras emelővel ellátott lesz, kisebb felsővezeték-meghibásodások helyreállításához is bevethető lesz – tudtuk meg a DKV-tól.

A jegykiadó automaták alkalmasak lesznek jegy és bérlet váltására is, de kezdetben csak jegyváltásra használhatóak majd. A berendezéseket a tervek szerint a Kálvin tér, a Hunyadi János utca, a Dózsa György utca, a Nádor utca, a Dienes László Gimnázium, a DAB-székház, a Károlyi Mihály utca, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium, a Böszörményi út, valamint a Csemete utca elnevezésű megállóhelyekre telepítik majd.

A nyertesnek nem csupán leszállítani kell a jegykiadó automatákat, hanem be is kell azokat üzemelniük, valamint a garanciális idő alatt (három év) a javítási munkákat is el kell majd végezniük. Az AQUIS Kft. hamarosan munkához lát, a kivitelezésnek legkésőbb december 16-áig be kell fejeződnie.

Forrás: www.dehir.hu/debrecen/eldolt-hogy-ki-szallitja-majd-a-debreceni-jegykiado-automatakat/2014/10/09/